Bij de Wise Minds Academy wordt talent van kansarme jongeren omarmd

De Wise Minds Academy omarmt talent van kansarme jongeren

Bij Wise Minds vinden we het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om hun talenten te benutten. Ook als zij normaal gesproken weinig kansen krijgen in de samenleving. Vandaar dat wij starten met de Wise Minds Academy. Wat dit inhoudt? Dat lees je in deze blog.

Aan het eind van de rit de volledige skills

Met het opzetten van de Wise Minds Academy is het doel om jongeren met een vaardigheid de wereld in sturen. We willen dit doen met online cursussen voor software-ontwikkeling. Zodat deelnemers aan het einde van de rit de volledige skills hebben om een website of app te bouwen. In de cursus doorlopen we een curriculum. We beginnen bij html, css, javascript, en stromen dan door naar php, laravel en react.

Wat ook mooi zou zijn, is als we een soort Uber kunnen ontwikkelen voor WordPress-ontwikkelaars. Een soort Werkspot, maar dan voor het bouwen van websites. Hier zouden ontwikkelaars kunnen bijverdienen met losse opdrachten. Zo bied je jongeren een laagdrempelige kans om zich als ondernemer te vestigen in de arbeidsmarkt.

Jong talent bij Wise Minds

Bij Wise Minds zien we veel jong talent voorbij komen. Die we graag een plek bieden als stagiair. In sommige jaren leiden wij tot wel 12 stagiaires op, die allemaal zo’n zes tot twaalf maanden bij ons blijven.

Wat wij van onze stagiairs vaker horen, is dat ontzettend hun best doen met solliciteren, maar ze iedere keer opnieuw geen kans krijgen geboden om zichzelf verder te bewijzen. Ze hebben het soms bij wel meer dan vijftig bedrijven geprobeerd. Ik zie om me heen dat veel jongeren met een migratieachtergrond, die opgroeien met een kleine portemonnee en in achtergestelde wijken waar problematiek speelt, op de arbeidsmarkt vaak niet omarmd worden. En dat hun talent minder snel wordt erkend. Terwijl ik geloof dat deze jongeren juist een toegevoegde waarde kunnen zijn voor de arbeidsmarkt. Zolang we hun talenten kunnen benutten. We hopen dat de talenten van deze jongeren langzaamaan steeds meer erkend zullen worden door het bedrijfsleven. Dat is waar wij met de Wise Minds Academy ook een rol in hopen te spelen. De vraag naar ontwikkelaars is immers ontzettend groot.

Focus op community building

De cursussen zullen online beschikbaar komen. En daarnaast willen we graag een interactieve community opbouwen. Dit zal een online omgeving worden waar vragen worden beantwoord, en waar we met elkaar kunnen praten. Community building wordt een belangrijk onderdeel van de Wise Minds Academy. Een gedeelte is gericht op mentorschap. Ook daarin hebben we bewezen dat aan jongeren te kunnen bieden. Er is nog nooit een stagiair bij ons geweest die niet is teruggekomen.

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie