De Wise Minds Academy is er voor mensen met minder vinkjes

De Wise Minds Academy is er voor mensen met minder vinkjes

7 augustus 2023

Het is duidelijk te zien in onze maatschappij. De kansen zijn ongelijk verdeeld. Gek, want innerlijk is wel eerlijk verdeeld. Waarom krijgt de een dan zo veel minder kansen dan de ander? Het boek van Joris Luyendijk beschrijft het helder: het zijn de 7 vinkjes. Wij ervaren dit ook zo, maar zijn gedreven om dit te veranderen. Lees in deze blog hoe we dat aanpakken. 

Wat zijn de 7 vinkjes?

Zoals Luyendijk in zijn boek beschrijft, zijn je kansen gigantisch wanneer je met de volgende 7 eigenschappen wordt geboren:

Je spreekt ABN

Je bent wit

Je bent hoogopgeleid

Je hebt hoogopgeleide ouders

Je bent heteroseksueel

Je bent man

En je woont in de randstad.

Maar mensen met minder vinkjes verdienen evenveel kansen! Wij zetten ons in om mensen met weinig vinkjes de kans te geven ITer te worden. 

De Wise Minds Acedamy staat open voor rauw potentieel

Wat wij zien, is op het moment dat je potentieel hebt, maar niet aan die vinkjes voldoet, je talent vaak niet wordt gezien. Of je hebt extra bewijs nodig voordat het wordt opgemerkt. Er moet ergens een gigantische brug geslagen worden om dit potentieel tot uiting te laten komen. Om die bewijzen te creëren. Als dat lukt, zal je wel worden gezien, en worden gewaardeerd. Want je bent gewoon hartstikke nodig. Jouw vaardigheden, jouw intellect en inzicht zijn hartstikke waardevol. Maar we durven vaak niet te investeren in het potentieel van mensen met weinig vinkjes. 

Wij zijn gedreven om dit te veranderen. Met onze Wise Minds Academy, staan we open voor rauw potentieel, zonder te kijken naar hoe iemand eruitzien, waar iemand vandaan komt, of hoe iemands ouders eruitzien. Ik denk dat het belangrijkste is dat wij die hand uitreiken, en mensen binnenhalen die ergens anders gediscrimineerd worden. 

Met de Academy focussen wij op het helpen van mensen zonder 7 vinkjes, om precies die brug te vormen. Wij proberen potentieel tot uiting te brengen en bewijzen te creëren van het kunnen van deze mensen. Vanaf dat moment zijn het volwaardige en gewenste spelers op de markt. En dan krijgen ze opeens de kans om normaal mee te doen.

Gecategoriseerd in:

Blijf op de hoogte van onze blogs