‘Doe maar Kees’

Waarom Mohamed van Wise Minds altijd voor het maximale gaat

Als software developer en oprichter van Wise Minds kan ik de twee dingen combineren waar ik mij het allerliefst mee bezighoud: mooie dingen maken en tegelijk mensen helpen. In deze blog vertel ik jullie graag meer over wie ik ben, en waarom ik met softwarebedrijf Wise Minds ben gestart.

Alleen het maximale

Software ontwikkelen zat er bij mij al vroeg in. Ik ben sinds mijn twaalfde bezig met programmeren. Als alle andere jongens buiten stonden te voetballen, was ik aan het computeren. Ik knutselde uren aan mijn Dragonball Z-website, en ontwikkelde een forum en een gastenboek voor mijn school. Ik was toen al bezig met het maken van dingen waar anderen ook wat aan hebben.

Twintig jaar later heb ik een bachelor Informatica en een master Software Engineering op zak, en een eigen onderneming. Nu kan ik met mijn expertise echt wat voor klanten betekenen. Met Wise Minds wil ik bedrijven helpen die behoefte hebben aan technische innovatie, maar niet het budget hebben om een eigen IT-afdeling te starten. Wij zijn er voor bedrijven die denken: ‘We willen iets met IT gaan doen, maar we weten niet hoe. We hebben de specialisten en de kennis niet in huis.’ Wij verzorgen van begin tot eind alles wat nodig is voor het ontwikkelen van websites, platforms, webshops, apps, mobiele sites of andere technologische toepassingen.

Wat mij kenmerkt als ondernemer? Ik kan geen rust vinden tot alles er perfect uitziet en alles perfect werkt. Ik wil er altijd het maximale uithalen. Het beste resultaat boeken voor de klant. Ook als de klant van ver moet komen. Ik heb in mijn verleden gezien dat je vanuit welke positie dan ook ergens terecht kan komen. Dat is waarom ik altijd doorga en blijf geloven dat het beter kan.

Kees de Irakees

Ik heb zelf in mijn jongere jaren ook een inhaalslag moeten maken. Ons gezin verhuisde vanuit Irak naar Syrië, en vanuit Syrië naar Amsterdam Nieuw-West. Toen we hier aankwamen was ik een jongetje van een jaar of acht. Hier was ik eigenlijk een minderheid onder de minderheden. Ik groeide op tussen Surinaamse, Marokkaans- en Turks-Nederlandse kinderen. Zij waren hier opgegroeid: zij spraken de taal, zij kenden de gebruiken, konden meezingen met Nederlandse liedjes. Als Sinterklaas de klas binnenkwam zaten alle kinderen op het puntje van hun stoel. Ik dacht alleen maar: wat doet die oude vent hier in dat gekke pak? Op school werd ik altijd ‘de Irakees’ genoemd. Nu maak ik daar een grap van. Als mensen vragen hoe ze mijn naam uitspreken, zeg ik: ‘Doe maar Kees!’. Ik heb vanaf jongs af aan een tandje bij moeten zetten om mee te komen. Heb altijd net iets harder moeten werken dan de rest. Dat tekent nu ook mijn manier van werken bij Wise Minds.

Schaken met Wise Minds

Waarin Wise Minds zich onderscheid, is de mate van betrokkenheid bij de klant. Wij voeren niet alleen de klussen uit. We denken ook mee over de strategie. Wat is de kern van het product? Welke technieken kun je het beste gebruiken? Wat is de meest toekomstbestendige techniek? En hoe creëer je de meest optimale gebruiksvriendelijkheid? Als je bijvoorbeeld ambities hebt om je app te verspreiden over de hele wereld, dan moet je andere keuzes maken dan als je een app alleen in Nederland lanceert. Elk product is anders, en elk product vereist een andere aanpak.

Ons logo is niet voor niks twee gezichten met een schaakpion. Het symboliseert ons als strategische partner. Als ervaren schaker denk je bij iedere zet twintig stappen vooruit. En dat is precies wat wij doen bij het ontwikkelen van software.

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie