Een webshop laten maken: een gouden investering in de toekomst

Home » Een webshop laten maken: een gouden investering in de toekomst

Online winkelen is booming. Waar de omzet uit e-commerce de afgelopen jaren al enorm steeg, deed de coronacrisis daar nog een schepje bovenop. Anno nu is het niet langer nodig om een fysieke winkel te bezoeken. Steeds meer ondernemers zijn tot de conclusie gekomen dat e-commerce een essentieel en permanent onderdeel van hun bedrijf vormt. Dit betekent ook, dat steeds meer bedrijven een webshop laten maken. Door een professionele webshop te laten maken, doe je een verstandige investering in de toekomst.

Wat is het belang van een goede webshop laten maken?

Wanneer je als klant langs een rommelige, onverzorgde etalage loopt, stimuleert dit je nu niet bepaald om naar binnen te stappen. En wanneer je een winkel bezoekt en bij de kassa te horen krijgt dat er niet per pin betaald kan worden, daalt de kans dat je deze winkel nogmaals met een bezoekje vereert, aanzienlijk. Dezelfde wetten gelden voor een webshop. Door een goede webshop te laten maken, stimuleer je de verkoop en de klanttevredenheid. De professionals van Wise Minds hebben hier jarenlange ervaring mee.

Door een webshop te laten maken, wordt het ondernemen makkelijker

De verschuiving van fysieke verkoop naar e-commerce is een trend waarvan wordt verwacht dat deze voorlopig nog flink doorzet. Niet verwonderlijk, want klanten kunnen nu op elk gewenst moment hun aankoop doen. Slecht weer, parkeren en out-of-stocks gooien geen roet meer in het eten. Met slechts een paar muisklikken doet de klant zijn aankoop. De mogelijkheden voor jou als ondernemer zijn dus groot en zullen in de toekomst blijven groeien. Mits je besluit een professionele webshop te laten maken.

Klanten behouden én werven

In eerste instantie zul je denken dat het laten maken van een professionele webshop erop gericht is je omzet te laten stijgen. Dat is echter niet het enige doel. Je webwinkel is namelijk ook een belangrijk middel om met potentiële nieuwe klanten in contact te komen en naamsbekendheid te verwerven. Door een goede webshop te laten maken, houd je niet alleen je bestaande klanten tevreden, maar trek je ook een groot aantal nieuwe klanten aan. Laat je een webwinkel maken door een professional, dan zal de winkelbeleving ook niet onderdoen voor die van een fysieke winkel.

Een webwinkel die zijn vruchten maximaal afwerpt

Webwinkels schieten vandaag de dag als paddenstoelen uit de grond. Ondernemers die geen webshop laten maken, maar deze klus zelf op zich nemen, maken veelvuldig gebruik van kant-en-klare webwinkels als Prestashop of Lightspeed. Het voordeel van dergelijke Plug & Play webwinkels is natuurlijk het gemak waarmee je je webshop bouwt. Echter moeten veel ondernemers vervolgens tot de conclusie komen dat ze een professionele webshop hadden moeten laten maken, zodat deze zijn vruchten maximaal zou afwerpen. Wise Minds is je hierbij graag van dienst.

Focus op core business

Wil je als ondernemer geen webshop laten maken door een specialist, dan kun je zelf aan de slag met enkele goedkope tools die je ook nog eens van stap-voor-stap instructies voorzien. Maar hoe weet je als ondernemer nu welk platform het beste bij jouw webwinkel past en hoe je hier het meeste uit kunt halen? De meeste ondernemers kiezen er dan ook voor om hun webshop te laten maken door een professioneel softwarebedrijf. Zo zijn ze ervan verzekerd dat er kundig werk wordt afgeleverd en kunnen zij zich ondertussen bezighouden met de core business van hun bedrijf.

Softwarepakketten voor webwinkels

Wise Minds bouwt zijn webshops voornamelijk met twee verschillende softwarepakketten: Magento en Woocommerce. Magento is open source software en ’s werelds meest populaire e-commercesysteem. De software maakt het je mogelijk alle elementen van de webshop zelf te beheren. Ook is het voortdurend mogelijk de webwinkel uit te breiden. Het programma heeft zowel B2B als B2C mogelijkheden. Al tienduizenden ondernemers hebben een Magento webshop laten maken. Wil je een dergelijke professionele webshop laten maken? Bij Wise Minds profiteer je van de jarenlange kennis en ervaring van onze specialisten.

Een Woocommerce webshop laten maken

Je kunt een Woocommerce webshop laten maken wanneer je over een WordPress website beschikt. Is dat nog niet het geval, dan dient deze eerst aangemaakt te worden. Woocommerce is gebruiksvriendelijk, uit te breiden en te personaliseren. Ongeveer een derde van alle bestaande webshops draait op dit softwareprogramma. Besluit je een Woocommerce webshop te laten maken, dan speelt SEO -net als bij WordPress- een essentiële rol. Het is ten zeerste aan te bevelen een webshop te laten maken door een professional. Het betreft namelijk een klus die veel inspanning en ervaring vergt.

Woocommerce en de hostingserver

Besluit je een webshop te laten maken met behulp van Woocommerce, dan is het belangrijk om te weten dat deze software behoorlijk veel van de hostingserver zal eisen. Voor jou als ondernemer is het dan ook essentieel hier niet op te bezuinigen, wanneer je wilt dat deze professionele webshop loopt zoals het hoort. Wanneer je je namelijk voorstelt dat je webwinkel offline gaat omdat de server overbelast is en klanten hierdoor afhaken, loop je niet alleen op het moment omzet mis, maar heeft dit ook gevolgen voor je klandizie in het algemeen.

Een handige app bij je webshop laten maken

Heb je al een webwinkel? Bij Wise Minds kun je niet alleen een webshop laten maken, maar ook een app van een bestaande webshop laten vervaardigen. Zo maak je het je klanten nog makkelijker en zullen zij zich sneller aan je binden. Voor het creëren van een app bestaan verschillende mogelijkheden. Van alle apps leveren native apps de beste gebruikerservaring op. Behalve native apps zijn er ook nog web apps (websites die dienstdoen als app) en hybride apps. De professionals van ons software bedrijf informeren je graag over de mogelijkheden.

Inspelen op het succes van e-commerce

Een webshop laten maken is een van de beste investeringen die je als ondernemer in je bedrijf kunt doen. De e-commerce blijft groeien, wat betekent dat daar voor jou de meeste kansen liggen. Niet elke webwinkel is succesvol; daarom is het van belang je webshop te laten maken door een professional. Wise Minds zorgt ervoor dat jouw webwinkel een optimale gebruikerservaring levert, de klantenbinding toeneemt en potentiële klanten vaker zullen overgaan tot een aankoop. Een professionele webshop laten maken kan met diverse softwarepakketten. De exacte keuze is afhankelijk van jouw winkel, wensen en voorkeuren.