6 signalen dat je softwareontwikkeling wil uitbesteden

6 signalen dat je je softwareontwikkeling beter kunt uitbesteden

10 november 2022

Als ondernemer ben je misschien snel geneigd om dingen zelf te doen. Zoals het managen van de ontwikkeling van nieuwe software voor je bedrijf. Toch zijn er in dat geval een aantal signalen waar je beter op kunt letten. Want soms kunnen die je vertellen dat het beter is om de softwareontwikkeling uit te besteden.

Signaal 1: Je vindt het niet leuk

Dat is een hele belangrijke. Als je het echt niet leuk vindt om software te ontwikkelen, of een softwareteam samen te stellen, dan moet je het gewoon niet doen. Misschien is het gewoon niet jouw pakkie an. Dan zorgt het waarschijnlijk voor beter resultaat als een ander dit voor je oppakt.

Signaal 2: Je hebt geen tijd

Je hebt een briljant idee, maar geen tijd om het uit te werken. Terwijl: het geld is er, de markt is er, de timing is right. En toch komt het maar niet van de grond. Op dat moment ben je zelf je eigen bottleneck. Dan kun je het beter aan iemand anders overlaten iemand.

Signaal 3: Je hebt weinig ervaring

Je hebt geen ervaring met het ontwikkelen van software. Je hebt geen idee hoe, wie je moet aansturen en welke expertises nodig zijn in een team. Je denkt: ik neem gewoon vier programmeurs aan. And that’s it. Maar zo werkt het niet. (Waarom niet? Dat beschreef ik al eerder in deze blog).

Signaal 4: Je hebt de mankracht niet

Je kunt zelf geen programmeurs vinden, zeker niet in de krapte van deze markt.

Signaal 5: Het loopt niet lekker

Het proces verloopt niet goed. Je hebt inmiddels een team bij elkaar gebracht, maar het werkt gewoon niet. Ze begrijpen je verkeerd, je zegt A, ze doen B. Kans dat je het in dit geval vooral bij jezelf moet zoeken. Het is misschien een teken dat je niet geschikt bent voor deze taak, of dat een van de bovenstaande vier punten voor jou geldt.

Signaal 6: Je bent het overzicht kwijt

Je hebt geen zicht op de voortgang. Je bent aan het ontwikkelen, en het komt maar niet af. Je team doet elke keer een belofte en het lukt steeds niet om die na te komen. Dat kan een teken zijn dat je geen goede projectmanager bent. Je bent out of control. Dan is het vaak handiger om het uit te besteden aan een professioneel team.

Gecategoriseerd in:

Blijf op de hoogte van onze blogs