Dit is Wise Minds: de zingeving van IT

Dit is Wise Minds: de zingeving van IT

We zitten met onze ‘minds’ vaak in sprints, codes en user stories. Maar na 5 jaar bouwen aan ons merk was het ‘wise’ en hoog tijd om eens stil te staan. Niet letterlijk natuurlijk, want we bouwen en programmeren elke dag hard door voor onze klanten. Maar stilstaan bij wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. En eigenlijk konden we al heel snel concluderen dat Wise Minds draait om zingeving. Want net als ieder mens willen ook wij een toegevoegde waarde leveren. We vertellen je graag wat meer over de why van Wise Minds.

Tech-nerds met een missie

Programmeurs worden vaak als vreemde wezens gezien die alleen maar achter hun computer coderen. En ja, dat doen ze ook veel. Maar wel met passie en zingeving, want programmeurs zijn net als andere mensen: ze willen een bijdrage leveren en impact maken. Dat is leidend binnen Wise Minds. Wij doen wat we doen, omdat we geloven in de impact die wij maken. En dat geeft ons zin(geving). Samen met de klant vormen we een team en gaan we het project aan, zodat we met hun missie ook weer impact maken.

Vliegende start(ups)

Onze zingeving trekken we door naar de klanten waarvoor we werken. En dat zijn specifiek startups. Waarom? Omdat zij vaak innovatieve projecten hebben die een toegevoegde waarde leveren aan de maatschappij. Voor ons is het belangrijk om terug te zien dat klanten impact maken op de maatschappij, want indirect dragen wij daar weer aan bij. Het is een soort domino-effect. Daarnaast zien we ook dat startups hulp nodig hebben om hun missie waar te maken, omdat ze nog niet genoeg ‘handjes’ en technische kennis in huis hebben. Wij begrijpen vaak goed wat ze nodig hebben en hebben een proces gevonden waarmee we startups een vliegende start geven. Daarbij bieden we ook een platform voor startups vol met tools, feedback-mogelijkheden, features, statistieken en meer.

Ontwikkelkracht

Het is heel eervol werk om bij te dragen aan de missie van een startup. We genieten van het pionieren van ondernemers en zien nieuwe platforms tot leven komen. Wij bieden ze daarom graag de krachten en kennis die ze nodig hebben. Want waar het vaak fout gaat, is dat ze nog niet alle benodigde posities kunnen invullen voor het ontwikkelen van de software. Je kunt het zien als David die te klein is om Golaith heads on aan te pakken. Het is hem echter wel gelukt door zijn resources slim in te zetten. En dat is precies waarmee we startups helpen. We hebben daarom abonnementen ontwikkeld waarmee ze voor een gedeelte van de tijd de benodigde posities kunnen invullen met onze mensen. Denk hierbij aan een projectmanager, een strateeg en een QA. Ze hoeven dan niet volledig iemand voor deze functie aan te nemen, maar ze krijgen wel de waarde van de functie. En onze mensen zijn ook nog eens gespecialiseerd in het opzetten van een startup. Een win-win dus!

Iedereen een kans

Ten slotte geven we onze ontwikkelkracht niet alleen onze klanten, maar ook aan ongezien talent. Via onze Wise Minds Academy leiden we rauw potentieel op. Talenten krijgen namelijk niet altijd de kans, omdat ze niet aan de ‘vinkjes‘ voldoen voor een reguliere opleiding. Wij zien deze talenten en hebben al veel mensen een mooie functie zien starten. Op deze manier leveren we een toegevoegde waarde aan zowel startups als IT-talenten. Dat is de impact die we willen maken op de mens en maatschappij. Dat is Wise Minds en dat maakt ons werk zinvol!

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie