Een gescheiden front-end en back-end is toekomstbestendig

Vroeger was het heel erg gebruikelijk om een applicatie te schrijven dat uit een groot codeblok bestaat. De meeste applicaties die vandaag de dag staan, zijn ook op dat principe gebouwd. De nieuwe wereld waar we naartoe gaan, heeft veel meer flexibiliteit en interactie nodig. Het is daarom belangrijk om de gebruikersinterface (front-end) te scheiden van de logica van de applicatie (back-end). Dit biedt namelijk veel meer mogelijkheden om de interactie tussen de gebruiker en de applicatie te verfijnen. Front-end ontwikkeling is daarom zeer belangrijk.

Meerdere front-ends voor dezelfde applicatie worden mogelijk

Wanneer de front-end en back-end los van elkaar worden geschreven, is het mogelijk om meerdere front-ends te gebruiken voor dezelfde applicatie. Denk bijvoorbeeld aan een webapplicatie en een mobiele applicatie die aan dezelfde back-end worden gekoppeld. Om een mobiele applicatie toe te voegen aan een bestaande webapplicatie hoeft er niet een volledige applicatie geschreven te worden. De mobiele applicatie is dan in dit geval slechts een nieuwe front-end.

De wereld waar we naartoe gaan, heeft veel meer flexibiliteit en interactie nodig.


Wij hebben ervaring met de meeste Front-end frameworks

Ons team heeft ervaring met de meest gangbare front-end frameworks zoals ReactJs, ReactNative, VueJs en Angular. Dit zorgt ervoor dat ons team bij nieuwe projecten kan profiteren van de unieke voordelen van elk van deze frameworks en bij bestaande front-end applicaties die in een van deze frameworks geschreven zijn, makkelijk kan uitbreiden.

Overgaan naar gescheiden front-end en back-end

Ook hebben wij ervaring met het geleidelijk introduceren van een front-end voor een klassieke applicatie die als monoliet is geschreven. Zo kunt je betaalbaar met de tijd mee zonder de hele applicatie opnieuw te schrijven.

Bij het uitvoeren van deze klus gaan we met grote zorg om met de functionaliteit die al beschikbaar is in de huidige applicatie.

Een team aan toegewijde front-end ontwikkelaars inhuren?

Vaak zien we dat veel softwareprojecten niet goed gaan en een nieuwe insteek nodig hebben. We hebben een team dat daar ruime ervaring mee heeft. Waar andere teams hebben gefaald, pakken wij het vaak succesvol weer op en bereiken in sommige situaties voor het eerst in de projectgeschiedenis milestone na milestone!

Geen front-end, maar juist back-end ontwikkelaars nodig?

Wij doen ook veel back-end ontwikkeling. Vaak kiezen we zelf om PHP laravel / symfonie te gebruiken, maar hebben ook ervaring met andere frameworks zoals python Django en Flask.

Start nu met front-end ontwikkeling