Waarom Wise Minds zich inzet tegen kansenongelijkheid

Waarom Wise Minds zich inzet tegen kansenongelijkheid

Als ondernemer en oprichter van Wise Minds vind ik het belangrijk om jongeren de kans te bieden hun talenten te benutten, en hen te helpen met het ontwikkeling van een skill waarmee ze de wijde wereld in kunnen. Zeker als deze jongeren normaal gesproken weinig kansen krijgen. Wat mij drijft? Daarover meer in deze blog.

Open deuren helpen de samenleving

Zelf ben ik met mijn familie vanuit Irak naar Nederland gekomen. We zijn begonnen vanuit een minder makkelijke positie, maar we hebben ongelooflijk veel kansen gekregen. In het onderwijs, en op de arbeidsmarkt. Dat is geluk en een zegening geweest, de deuren die voor ons zijn opengegaan.

In de loop der jaren heb ik gezien dat bij veel jongeren waarmee ik ben opgegroeid, die deuren dicht zijn gebleven. Of ze hebben niet de motivatie meegekregen om die figuurlijke deuren te openen. En daarmee is talent verloren gegaan. Dat is jammer.

Ik geloof er heilig in dat softwareontwikkeling voor veel mensen een deur is, die kan openen naar een interessante wereld vol kansen. Ik zou het heel mooi vinden als jongeren die in de samenleving normaal gesproken weinig kansen krijgen, daar gebruik van kunnen maken. Ik denk dat dit niet alleen op een directe wijze iets doet voor de samenleving, maar ook indirect. Iemands wiegje heeft misschien op een plek gestaan met minder kansen, maar als diegene vervolgens toch een kans krijgt om te pakken, en zo op een bepaalde positie beland, doet dat ook wat met zijn omgeving. Zijn broertjes of zusjes, neefjes of nichtjes, raken misschien wel geïnspireerd. Of als diegene kinderen krijgt, kunnen die ook misschien meer kansen krijgen. Als je iemand helpt in een omgeving waar kansen schaars zijn, en financiële mogelijkheden vaak ontbreken, help je niet alleen het individu. Maar ook de mensen eromheen.

Met de Wise Minds Academy wordt ieder talent benut

Wij willen jongeren kansen bieden hun talenten te benutten met de Wise Minds Academy. Dit wordt een toegankelijke online cursus, waarbij jongeren stap voor stap de trucs leren van het software ontwikkelen. Hiermee willen we nieuw talent de wereld insturen met een vaardigheid. Eentje die ook nog erg gewild is. De vraag naar ontwikkelaars is immers ontzettend groot.

Jongeren met een migratieachtergrond, uit achtergestelde wijken en met een kleine portemonnee, worden op de arbeidsmarkt vaak niet omarmt. Wij zien in hen talentvolle jongeren. Ik denk dat zij een grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor de arbeidsmarkt. Als ze maar de kans krijgen om hun talenten te benutten. Daar willen wij met de Wise Minds Academy graag een rol in spelen. Hoe we dat precies aanpakken? Daarover meer in de volgende blog ;).

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie