Schatgraven in Bangladesh: nieuw talent en top developers

Schatgraven in Bangladesh: nieuw talent en top developers

Remote werken is een stroomversnelling geraakt door gebeurtenissen zoals Corona. We moesten destijds allemaal onze structuur en communicatieprocessen aanpassen om thuis te kunnen werken. En met de technologieën van vandaag de dag is dat ook niet zo moeilijk meer. Het maakt niet uit of je nu op 1 kilometer of 10.000 kilometer afstand werkt, alles is mogelijk! En dat zette ons aan het denken. Remote werken biedt namelijk een mooie oplossing voor de krappe arbeidsmarkt. IT-talent vind je niet meer zo makkelijk om de hoek, maar wel aan de andere kant van de wereld. Daar hebben wij onze schat aan IT-talenten gevonden! We vertellen je meer over onze developers in Bangladesh.

Met toptalenten om tafel in Bangladesh

Veel mensen praten erover, maar (bijna) niemand zet echt de stap. Wij hebben wel de stoute schoenen aangetrokken en gingen buiten Nederland op zoek. Van Turkije en Irak naar de Filipijnen en Myanmar, overal zit talent! Na veel experimenteren, waren we verkocht door een slimme jongen uit Bangladesh. Alles verliep goed: de communicatie, het ontwikkelen en alles wat erbij komt kijken. We zijn toen letterlijk en figuurlijk in Bangladesh gedoken en gingen tijdens een bezoek aan Bangladesh op zoek naar meer talent. En we hebben er een hoop leren kennen! Met een aantal programmeurs zijn we bijvoorbeeld samen gaan eten om ideeën uit te wisselen. Het was voor ons al snel duidelijk dat Bangladesh enorm veel talenten en mogelijkheden biedt. Inmiddels zijn er al 7 mensen uit Bangladesh bij ons in dienst en willen we niet meer zonder.

Kansen voor onbenut talent

India is de laatste tijd ook echt opgebroken door de mogelijkheid om remote te werken. Er kwam daardoor veel talent vrij en tegelijkertijd zijn ook veel corporates in India beland, zoals Microsoft. Er wordt veel gerecruit en geïnvesteerd in India: zowel in de tech-industrie en universiteiten als in de talenten. Ook wij investeren graag in deze talenten en benutten het onbenutte talent. We zijn van plan om in Bangladesh een kantoor en een Wise Minds Academy op te zetten om talenten die niet opgeleid zijn een kans geven. Daar zullen we onze technische kennis delen, maar we zullen bijvoorbeeld ook helpen bij het verbeteren van hun Engels. Op deze manier willen we ons steentje bij aan mensen die hun talent willen ontwikkelen en daardoor meer kans krijgen in de IT markt.

Softwareontwikkeling en impact op voor een betere wereld

Wise Minds ontwikkelt software voor start-ups die impact willen maken voor een betere wereld. Dat geeft ons zin en dat is de waarde die wij willen toevoegen. Tegelijkertijd doen we dat ook voor onze mensen. We willen hun wereld beter maken door ze een kans te geven om hun talenten te ontwikkelen. Over de hele wereld zit onbenut talent en die talenten willen wij boven water halen. Want het zijn deze talenten die de impact voor onze klanten maken: betere software voor een betere wereld. Het vergroten van hun kennis en kansengelijkheid maakt ons pas echt trots. En als je denkt dat het aansturen van programmeurs op afstand moeilijk is, lees dan eens hoe wij dat aanpakken!

Wil je onze talenten leren kennen en weten wat ze voor jou kunnen betekenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak! We leren jou en je project graag kennen en wie weet kunnen we samen impact maken.

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie