Softwareontwikkelaars zijn er in overvloed. Hoe kies je de juiste voor jou?

Softwareontwikkelaars zijn er in overvloed. Hoe kies je de juiste voor jou?

Stel, je wil als ondernemer een nieuwe software ontwikkelen voor je bedrijf. Hoe pak je dat aan? Er zijn oneindig veel partijen die softwareontwikkeling aanbieden. Misschien wel miljoenen. En dan is het natuurlijk ook nog een optie om het in-house te doen. Toch zou het mooi zijn als je met het kiezen van een softwareontwikkelaar een breder doel bereikt, en kansarme jongeren in de mogelijkheid stelt jouw software te ontwikkelen. Dat levert ook nog eens geheid een betere kwaliteit software op. Waarom? Daarover meer in deze blog.

Wij doen het anders

De concurrentie in de softwareontwikkeling is enorm. En er zijn tal van goedkope opties te vinden. In India heb je bijvoorbeeld bedrijven van 200+ mensen die supergoedkoop en supersnel een software kunnen maken. Toch zijn dit niet de bedrijven waar Wise Minds mee wil concurreren. Wij doen het anders. Wat ons bijzonder maakt, is dat wij betrokken raken bij het project. Zo zorgen wij ook dat een ondernemer geholpen wordt op strategisch vlak. Wij kijken verder, en kijken wat voor jou mogelijk is. En dat is vaak nodig, omdat een ondernemer die een nieuwe software wil ontwikkelen vaak helemaal geen ervaring heeft daarmee.

Wanneer mensen zonder ervaring aan een softwareontwikkelingsproject beginnen, kunnen ze vaak de hulp goed gebruiken bij het uitdenken van het project. Bij het kijken naar de afzonderlijke stappen.

Wat je vaak ziet, is dat onervaren ondernemers denken: we gaan het in-house doen. En nemen dan een groep programmeurs aan, met het idee dat zij die software wel kunnen maken. Maar wat ze daarbij vergeten: een groep programmeurs aannemen is niet genoeg. Je hebt designers nodig, architecten, project managers, mensen die strategische keuzes maken, en mensen die de kwaliteit checken en waarborgen.

Bij Wise Minds bieden wij een complete oplossing, inclusief strategisch management, inclusief project management, met alles erop en eraan. Dat maakt ons anders dan die miljoenen andere softwareontwikkelaars.

Een breder perspectief met meer diversiteit

Wat ons daarnaast uniek maakt, is dat we heel divers team hebben met heel veel talent. En een divers team kan voor het ontwikkelen van software interessant zijn. Want wat wij zien, is dat iedereen met een andere achtergrond zijn eigen perspectief meenement. En de diversiteit aan perspectieven maakt het totale perspectief veel breder. Dat kan veel toegevoegde waarde hebben bij het uitdenken van een project.

Daarbij is het mooi dat, als met Wise Minds samenwerkt, je talenten helpt die anders afstand tot de arbeidsmarkt zouden hebben. En zoals we in een eerdere blog al beschreven hebben, deze jongeren zijn ontzettend rijk aan talent en motivatie!

Tags

Krijg melding van nieuwe informatie